Voor jou?

Loop je wel eens buiten, in gedachten over wat je nog allemaal moet doen, welke lijstjes je nog moet afwerken, waar je in de – nabije – toekomst naar toe wilt werken en dat je nu toch écht eens van het leven wilt gaan genieten en niet meer zo veel wilt ‘moeten’ van je jezelf?

Stel je voor dat je die zelfde wandeling opnieuw zou mogen doen, met volle aandacht voor jezelf, als onderdeel van de natuur waar je in loopt. Al je zintuigen geopend waardoor je hoort, voelt, ziet, ruikt en proeft waar je op dat moment bent.

Als je dan terug komt van die wandeling, hoe zul je je dan voelen? Zul je het verschil in jezelf merken, doordat je meer rust en ruimte ervaart, je alerter bent voor jezelf en je omgeving en je blij werd van de natuur om je heen? Je je ineens realiseert onderdeel te zijn van die natuur en je de schoonheid er van hebt kunnen ervaren!

Een manier om met focus en vanuit een ander perspectief in het hier en nu te zijn, is door middel van fotografie. Of je dat doet met je mobiele telefoon, een goedkoop wegwerptoestel of een dure digitale camera maakt niets uit. Je – laten – verwonderen door te leren kijken op een manier die je niet eerder hebt gedaan, geeft je nieuwe inzichten.

error: Content is protected !!