Liefde voor de natuur

Opgegroeid in een dorp op in de Utrechtse Heuvelrug, zijn de bossen voor mij een natuurlijke omgeving. In mijn jeugd is het zaadje geplant voor mijn liefde voor de natuur. En vooral voor de bossen.
Wanneer ik nu in het bos ben, voel ik het in mijn hele lichaam; een nostalgisch, ontspannen, rustig en ’thuis’ gevoel.

Na mijn onderwijsopleiding, mijn werkervaring in sales, marketing, communicatie en projectmanagement en met inmiddels al wat jaren levenservaring, kwamen in 2020 met natuurcoaching twee passies bij elkaar: buiten in de natuur zijn en mensen verder helpen in hun persoonlijke groei.

Ik geloof in de kracht van verbondenheid; met mijzelf, met de natuur en met ieder ander! Het blijft altijd fascinerend om te zien dat er áltijd iets in gang wordt gezet; een natuurlijk proces van inzichten, ontwikkeling en groei. In een passend tempo en zonder adviezen, tips en antwoorden van mij. Natuurcoaching is goed voor iedereen en ik heb dan ook bewust gekozen om mijn aanbod niet tot een bepaalde doelgroep te beperken.

Perfecte combinatie

Met de jaaropleiding Natuurcoaching van Innersteps en aanvullende verdiepingsonderdelen op zak, werk ik als natuurcoach met name in de regio’s Zuid-Holland en Midden-Nederland, voor zowel particulieren als voor bedrijven, met individuen en groepen. Ook geef ik workshops natuurcoaching tijdens retraites in Nederland en het buitenland. Daarnaast ben ik mede-oprichter en Manager Marketing/Communicatie van NVNC-Nederlandse Vereniging voor Natuurcoaches en Ambassadeur Natuurcoaching voor het platform voor aanvullende zorg Starfish.Health.

Natuurfotografie is mijn andere passie. Ik fotografeer zowel met mijn telefoon als met mijn fototoestel. Omdat de natuur mij fascineert in al haar schoonheid, is het inzoomen op de kleinste details een belangrijke reden van het fotograferen. En het is mooi te combineren in mijn werk. ​Fotografie heb ik in de Zien en Zijn Workshop toegevoegd.

Mijn eigen-aardigheden

  • Een dag niet buiten geweest is een dag niet geleefd.

  • Ik fotografeer graag de natuur van heel dichtbij, om daarna te kunnen inzoomen op de prachtige details van de flora en fauna. Ik laat mij elke keer weer verwonderen.

  • Ik kan mij geen leven zonder huisdieren voorstellen! Nu vult ons huis zich met onze hond en twee katten.

  • Tuinieren is voor mij een inspanning die ontspanning geeft. Ideaal!