Liefde voor de natuur

Opgegroeid in een dorp op in de Utrechtse Heuvelrug, zijn de bossen voor mij een natuurlijke omgeving. Het dorpszwembad en de tennisbaan lagen midden het bos en sleetje rijden en schaatsen deden we in het natuurgebied. Soms voelden de wandelingen in het weekend als een verplichting, toch heeft het opgroeien in deze bosrijke omgeving het zaadje geplant voor mijn liefde voor de natuur. En vooral voor de bossen.
Wanneer ik nu in het bos ben, voel ik het in mijn hele lichaam; een nostalgisch, ontspannen, rustig en ’thuis’ gevoel. Als hoogsensitief persoon is het in het dagelijks leven soms een hel(s)e taak om veel belastende prikkels buiten te sluiten. Zodra ik in de rust en ruimte van de natuur ben, kan ik al mijn zintuigen open zetten en volop genieten!

Perfecte combinatie

Naast in de natuur zijn is (natuur)fotografie mijn andere passie. Ik fotografeer zowel met mijn telefoon als met mijn fototoestel. Omdat de natuur mij fascineert in al haar schoonheid, is het inzoomen op de kleinste details een belangrijke reden van het fotograferen. Daarnaast geniet ik uiteraard ook van de natuur door met mijn eigen ogen te kijken, het in mij op te nemen en het als herinnering mee te nemen. Inmiddels kan ik dit allemaal combineren in mijn werk. ​Bij Innersteps – School voor Natuurcoaching – volgde ik mijn opleiding tot Natuurcoach. Fotografie heb ik in de Zien en Zijn Workshop toegevoegd. Na eerdere kantoorfuncties kan ik zeggen dat de natuur mijn beste werkplek ooit is!

Mijn eigen-aardigheden

  • Een dag niet buiten geweest is voor mij een dag niet geleefd.

  • Ik fotografeer graag de natuur van heel dichtbij, om daarna te kunnen inzoomen op de prachtige details van de flora en fauna. Ik laat mij elke keer weer verwonderen.

  • Ik kan mij geen leven zonder huisdieren voorstellen! Nu vult ons huis zich met onze hond en twee katten.

  • Tuinieren is voor mij een inspanning die ontspanning geeft. Ideaal!

error: Content is protected !!