Liefde voor de natuur

Opgegroeid in een dorp op in de Utrechtse Heuvelrug, zijn de bossen voor mij een natuurlijke omgeving. In mijn jeugd is het zaadje geplant voor mijn liefde voor de natuur. En vooral voor de bossen.
Wanneer ik nu in het bos ben, voel ik het in mijn hele lichaam; een nostalgisch, ontspannen, rustig en ’thuis’ gevoel.

Na mijn onderwijsopleiding, mijn werkervaring in sales, marketing, communicatie en projectmanagement en met inmiddels al wat jaren levenservaring, kwamen in 2020 met natuurcoaching twee passies bij elkaar: buiten in de natuur zijn en mensen verder helpen in hun persoonlijke groei.

Ik geloof in de kracht van verbondenheid; met mijzelf, met de natuur en met ieder ander! Het blijft altijd fascinerend om te zien dat er áltijd iets in gang wordt gezet; een natuurlijk proces van inzichten, ontwikkeling en groei, in een passend tempo. Natuurcoaching is goed voor iedereen en ik heb dan ook bewust gekozen om mijn aanbod niet tot een bepaalde doelgroep te beperken.

Mooi werk

Ik werk met name in de regio’s Zuid-Holland en Midden-Nederland, voor zowel particulieren als voor bedrijven, met individuen en groepen. Ik ben altijd op zoek naar nieuwe manieren om mijn cliënten te begeleiden naar diepgaande inzichten en duurzame vooruitgang. Ook het komende jaar, tijdens mijn parttime studie Ecopsychology, werk ik met passie en plezier door als natuurcoach. Voor zowel particulieren die persoonlijk willen groeien, als bedrijven die het welzijn van werknemers en een goede balans tussen werk en privé serieus nemen en professionele (natuur)coaching aanbieden.

Met waardevolle en pro-actieve concepten help ik mensen om zowel persoonlijk als professioneel te floreren. Alles wat ik leer over toegepaste ecopsychologie, integreer ik in mijn werk. Ik blijf mij richten op Natuurcoaching en het faciliteren van co-creaties in teamtrainingen. Ook geef ik workshops natuurcoaching tijdens retraites in Nederland en het buitenland. Daarnaast ben ik Ambassadeur Natuurcoaching voor het platform voor aanvullende zorg Starfish.Health.

Natuurfotografie is mijn andere passie. Ik fotografeer zowel met mijn telefoon als met mijn fototoestel. Omdat de natuur mij fascineert in al haar schoonheid, is het inzoomen op de kleinste details een belangrijke reden van het fotograferen. En het is mooi te combineren in mijn werk. ​Fotografie heb ik in de Zien en Zijn Workshop toegevoegd.

Relevante opleidingen

 • Earthwise Education  
  okt. 2023 – nov. 2024: Jaarlopleiding Ecotuner, Toegepaste Ecopsychologie
  Deze opleiding is een mooie kans om mijn werk als natuurcoach voor particulieren en bedrijven naar een nieuw niveau te tillen. De jaaropleiding leert ons meer over de relatie tussen mens en natuur en de verbinding van ecologie met psychologie. Vanuit verschillende invalshoeken zoals antropologie, sociologie, psychologie, filosofie en spiritualiteit, zullen we leren nog meer van Ego naar Eco te denken en krijgen we coachingtools om individuen en groepen te trainen, uiteraard altijd ergens in de natuur. Met meer dan 400 studie-uren, online lessen, ruim 200 lesuren in de Belgisch en Franse natuur en o.a. projectorganisatie en intervisie, zal ik nog meer leren over het belang van de rol van natuur op ons welzijn en onze zorg voor onze natuur.

 • Innersteps – School voor Natuurcoaching
  2020 – 2021: Jaaropleiding Natuurcoaching
  Verdiepingsmodules
  jan. 2021: Buiten Werken met Groepen
  apr. 2021: Natuurlijk Ondernemen
  sep. 2021: Omgaan met Boosheid, Pijn en Verdriet
  okt. 2021: Omgaan met Rouw en Verlies
  mrt. 2022: Familieopstelling