Reviews

The sessions created space between me and my busy head.

Marjolein’s approach is gentle yet focused and productive. Our sessions together in nature helped me through a challenging time, in which personal questions and doubts seemed to get the best of me. I loved having Marjolein as my coach. She is insightful, creative, and was attentive to my personal journey and needs.

Ilina, 36 jaar

Waardevolle inzichten die mij verder helpen

Ik wil je nogmaals bedanken voor de natuurcoaching sessie. Door jouw rustige en open houding voelde ik me heel comfortabel om mijn gedachten en gevoelens met je te delen. Mede door jouw goede en kritische vragen heb ik waardevolle inzichten gekregen die mij verder zullen helpen in de toekomst. En daar ben ik je ontzettend dankbaar voor.

Romy, 28 jaar

… de meest pure (en een natuurlijke) manier om tot inzichten te komen

De natuur coaching van Rubens Perspectief heb ik op Ibiza mogen ervaren. Deze vorm van coaching is vooral bijzonder doordat je bewuster naar je directe (natuur)omgeving kijkt. Hetgeen ik extra bijzonder vind, is dat meerdere personen dezelfde weg als jij bewandelen, maar een ieder iets anders opmerkt. Met de opdrachten die Marjolein je meegeeft, komen bepaalde inzichten nog beter aan het oppervlak. De natuur laat jou dingen opmerken die jij op dat moment nodig hebt om bepaalde elementen helder te krijgen. In mijn optiek de meest pure (en een natuurlijke) manier om tot inzichten te komen. Voor mij was het een fijne ervaring met een net zo’n fijne begeleiding.

Cindy, 52 jaar

De stilte van de natuur laat de stem in je hart spreken

Tijdens de retraite van AnotrWrld was er een natuurcoaching onderdeel van Marjolein. Het was verrassend, de natuur als metafoor. De stilte van de natuur laat de stem in je hart spreken. Ik vond het fijn en veilig en verbindend.

Danielle Leeuwin

Zelfstandig ondernemer, creative director

“Wauw, dit ben ik inderdaad!”

Wat was het fijn om samen met Marjolein de Maak en Raak sessie te doen! Haar open en vriendelijke uitstraling brengt je aan het begin van de wandeling al op een natuurlijke wijze tot rust. Ze helpt je om echt even bewust van jezelf en de natuur om je heen te worden, waardoor je hier met een scherpere blik naar gaat kijken. Ik begon de sessie echt met géén idee hoe mijn natuurlijke kwaliteiten naar boven te halen, maar door de subtiele sturing van Marjolein door vragen en inzichten, kwam het als vanzelf uit me. Het was zo bijzonder om aan het eind verwonderd te worden door herkenning; “Wauw, dit ben ik inderdaad!”
Het resultaat zette me echt weer in m’n kracht en hierdoor raad ik de sessie ook iedereen aan. Het gaf een boost aan positieve energie, zelfvertrouwen en trots waar ik als persoon maar zeker ook als ondernemer weer stevig op kan bouwen.

Wendy, 33 jaar

Fotograaf

De Zien en Zijn Workshop tijdens de retraite.

Afgelopen weekend heb ik de Zien en Zijn Workshop van Marjolein bijgewoond. Het was een onderdeel van de retraite van Anotrwrld op Hoeve de Haar. Vooraf had ik geen idee wat me te wachten stond en ben er open in gegaan. We waren met een groep van 8 personen en zijn lekker het bos in gegaan. Na uitleg over het onderwerp,  efficiënt energieverbruik in de natuur en van onszelf, kregen we een aantal foto opdrachten. Eerst dacht ik … oké … maar toen ik begon zag ik ineens wat ze bedoelde en ging ik intuïtief foto’s maken van items in de natuur die symbool stonden voor bepaalde situaties. En zo kwam ik er helemaal in.  Achteraf was het heel erg leuk en ook leerzaam. Marjolein weet exact waar ze het over heeft en is een leuke spontane, aardige en deskundige vrouw. Kortom een aanrader.

Tjeerd, 62 jaar

Mooie inzichten tijdens de Zien en Zijn Workshop!

De natuurworkshop die Marjolein gaf, heeft me mooie inzichten gegeven. Een mooie gelegenheid om in alle stilte van de natuur na te denken over de kleine dingen waar je blij van wordt en die ook nog binnen handbereik zijn, of waar je energie van weglekt. De mooie natuurfoto’s die we tijdens de workshop maakten, herinneren me hier elke dag aan om zo de juiste keuzes te maken. Van harte aanbevolen!

Cora, 46 jaar

Betere inzichten en focus.

Mooi en verhelderend om te zien hoe je dingen uit de natuur kunt gebruiken als symbool voor zaken die op dit moment in je leven spelen. Marjolein is een zeer empathische, open, rustige en creatieve vrouw. Wandelen in de bossen met haar is een perfecte manier om te vertragen en meer in je lichaam te komen, om zo weer betere inzichten en focus te krijgen.

Lisa, 34 jaar

Arts bij UWV

Enorme persoonlijke ontwikkeling!

Ik ben Marjolein heel dankbaar. Door de sessies heb ik een enorme persoonlijke ontwikkeling gemaakt! Ik heb in een korte tijd veel over mijzelf geleerd, kan eindelijk een ontspannen leven leiden en daarnaast heb ik tools gehad om mijzelf te blijven ontwikkelen.

Eveline, 35 jaar

Concrete handvatten om zelf verder te groeien.

Marjolein is in staat om binnen no time de angel uit je persoonlijke leven te halen en deze te formuleren tot een centrale wens. Met enkele handvatten uit de natuur word je vervolgens gestimuleerd om hiermee aan de slag te gaan. De natuurlijke omgeving zorgt voor een pure geest, waardoor je heel intuïtief te werk kunt gaan. Bovendien blijft zo’n wandeling je veel langer bij dan een klinisch gesprek in een kil kantoortje. De concrete handvatten na de laatste sessie zorgen ervoor dat je zelf verder kunt groeien/bloeien. Ik zou het coaching traject dan ook van harte aanbevelen.

Menno, 40 jaar

Empowered na elke sessie!

Een ontzettend mooie en fijne ervaring is het geweest. Ik voelde me heel erg op mijn gemak, iets wat ik nooit heb gevoeld bij psychologen of therapeuten in de GGZ. Het voelt alsof je praat met een goede vriendin, maar met de juiste afstand. Marjolein is onbevooroordeeld, oprecht geïnteresseerd, stelt de juiste vragen en luistert écht. Het fijnste was dat je ook samen kon lachen. Gesprekken verliepen heel natuurlijk en ik had het gevoel dat ik alles kon vertellen zonder enig oordeel. Na elke sessie voelde ik mij empowered, ik kreeg er een boost van. Ik merkte dat de omgeving van natuur mij heel veel goeds deed. Ik werd rustig in mijn hoofd, mede dankzij de meditatie die je vooraf doet. Ik kon weer even gronden. Achteraf heb ik heel veel tools en empowerment verkregen wat ik nu nog steeds merk. Ik ben een stuk zelfverzekerder en durf goede eigenschappen van mezelf op te noemen waar ik eerst nooit over nadacht. Marjolein heeft mij een nieuwe richting in geduwd die uit mezelf voortleeft. Een richting met structuur, wilskracht, vastberadenheid, doorzettingsvermogen en zelfvertrouwen. Bedankt!

Levi, 22 jaar

Supervisor bij LUSH